Syvum Home Page
  NY Regents Exam   Teasers   IQ Tests   Chemistry   Biology   GK   C++   Recipes   Search

Home > Quiz Games > Japan > Print Preview

Japan Geography Quiz 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer each question below related to Japan's Geography.

1. What is the capital of Japan ?
• Osaka
• Kyoto
• Yokohama
• Tokyo
Answer: Tokyo

2. Which is the highest mountain in Japan ?
• Mt. Makalu
• Mt. Fuji
• Mt. Kosciusko
• Mt. Logan
Answer: Mt. Fuji

3. Which mountain in Japan is regarded sacred in the National Shinto religion ?
• Mt. Makalu
• Mt. Kosciusko
• Mt. Fuji
• Mt. Logan
Answer: Mt. Fuji


4. Which is the longest river in Japan ?
• Yangtze
• Shinano
• Huang Ho
• Irtysh
Answer: Shinano

5. Which ocean lies to the east of Japan ?
• Atlantic
• Indian
• Pacific
• Arctic
Answer: Pacific

6. Which is the second most populated city of Japan ?
• Tokyo
• Yokohama
• Kyoto
• Nagoya
Answer: Yokohama

7. How many prefectures (states) are there in Japan ?
• 4
• 7
• 47
• 50
Answer: 47

8. About how many islands does Japan consist of (40, 50, 200 or 2000) ?
• 40
• 50
• 200
• 2000
Answer: 2000

9. Which prefecture (state) in Japan is least populated ?
• Fukuoka
• Shikoku
• Tottori
• Kyushu
Answer: Tottori

10. Which of the following countries is geographically closest to Japan:
Indonesia, Malaysia, South Korea or Vietnam ?
• Vietnam
• Malaysia
• Indonesia
• South Korea
Answer: South Korea

11. About what percent of Japan is hills and mountains (to the nearest multiple of 5) ?
• 25
• 40
• 60
• 75
Answer: 75

12. Which two islands does Seto Ohashi, the longest bridge in Japan, connect ?
• Honshu and Hokkaido
• Honshu and Shikoku
• Honshu and Kyushu
• Hokkaido and Shikoku
Answer: Honshu and Shikoku

13. Which two islands are connected by a long underwater tunnel ?
• Honshu and Shikoku
• Honshu and Kyushu
• Hokkaido and Shikoku
• Honshu and Hokkaido
Answer: Honshu and Hokkaido

14. What is the approximate population of Japan (to the nearest 25 million) ?
• 25
• 125
• 225
• 325
Answer: 125

15. What is the farthest distance (to the nearest 25 miles) you can be from the ocean or the sea when in Japan ?
• 25
• 75
• 150
• 250
Answer: 75

16. What is the Japanese name for Japan ?
• Kimono
• Nara
• Nagasaki
• Nippon or Nihon
Answer: Nippon or Nihon

17. What is Japan often referred to as ?
• Land of the Midnight Sun
• Land of Morning Calm
• Land of the Rising Sun
• Emerald Island
Answer: Land of the Rising Sun

18. What is the currency of Japan ?
• Won
• Yen
• Kyat
• Dollar
Answer: Yen

19. Which is the smallest of the four main islands of Japan ?
• Kyushu
• Honshu
• Shikoku
• Hokkaido
Answer: Shikoku


  Try the Quiz :     Japan : Japanese Geography Quiz


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-